Мощна експлозия в институт в Брюксел

Мощна експлозия в институт в Брюксел
Източник: www.chernomore.bg
A A+ A++ A

 

 

Взривът, който избухна тази сутрин в Института по криминология в Брюксел, най-вероятно се дължи на палеж в една от лабораториите, предаде БНР.

Прокуратурата предполага, че става дума за криминален, а не за терористичен акт. Задържани са петима души.

Преди взрива е забелязана кола, която е влязла в паркинга на института. Заподозрените подпалвачи са опожарили лаборатория за анализ на проби от ДНК, които се събират от местопрестъпления. Целта може да е била унищожаване на доказателства, смята от белгийската прокуратура. При експлозията няма пострадали, нанесени са обаче сериозни щети на сградата.

Терористичната заплаха в Белгия обаче остава от трета степен, след атаката през март срещу брюкселското летище Моленбек и метростанция в града, при която бяха убити 32-ма души

„Експлозията беше изключително силна“, посочи Пиер Мейс. „Прозорците на лабораторията са били изхвърлени на десетки метри разстояние“, допълни той. По думите му около 30 пожарникари са се борили с огнената стихия, предизвикана от взрива, който е станал около 3 часа през нощта.

Институтът по криминология е част от федералната съдебна система на Белгия. Той се занимава с извършване на научни анализи, свързани с престъпления и изучава функционирането на наказателната система.

 

 

#няма пострадали #Брюксел #щети #автомобил #Експлозията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »