Турски военни танкове отново влезнаха в Сирия

Турски военни танкове отново влезнаха в Сирия
БТВ
A A+ A++ A

 

Около 20 танка на турските въоръжени сили преминаха днес границата със Сирия от окръг Килис и навлязоха на територията на село Ал Раи в северна Сирия, за да се бият с джихадистите от "Ислямска държава", предаде агенция „Доган”, пише БТВ.

С това Анкара откри нов фронт, след като миналата седмица започна операция "Ефратски щит" с цел да прогони джихадистите и кюрдските милиции от граничните райони.

Танковете навлязоха на територията на селото, за да окажат военна подкрепа на Сирийската свободна армия. Преминаването на техниката бе прикривано от турска страна с артилерия, обстрелваща позиции на групировката "Ислямска държава" в района.

Междувременно, стана ясно, че и САЩ са разположили ракетна система на турската граница, като с нея са обстрелвали цели на ИДИЛ на сирийска територия през нощта.

Днешното преминаване на бойна техника е станало на 50 км западно от Джараблус. На 30 км от точката на пресичане на границата е разположен град Ел Баб, който остава под контрола на ИД и се смята за една от опорните позиции на групировката в северна Сирия.

#граница #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »