Борисов: Туск потвърди всички мои думи, Европа трябва да затвори външните си граници

Борисов: Туск потвърди всички мои думи, Европа трябва да затвори външните си граници
Нова телевизия
A A+ A++ A

 

„България няма възможност да приема повече икономически мигранти” , заяви във Варна премиерът Бойко Борисов, пише Нова телевизия.

„Председателят на Европейския съвет Доналд Туск днес потвърди всички мои думи за това, че Европа трябва да затвори външните си граници и само политически мигранти да се пускат, докато се решат проблемите”, каза още Борисов. 

„Външният министър Даниел Митов ще има среща с външния министър на Афганистан и има задача да му зададе директно въпроса кога ще започнат да си приемат афганистанските граждани. Ние харчим пари, за да държим контингент в Афганистан. Там е мирно и спокойно сега и те трябва да бъдат така добри да си изпълнят ангажименти”, добави той. 

Премиерът коментира и повод недоволството на жителите на Харманли срещу бежанския център в града. Борисов обяви, че протестът на хората е основателен и ще се положат грижи за тяхната сигурност.

Организаторите на протеста настояват за по-строг контрол в лагера, вечерен час и стриктното му спазване, забрана за носене на хладно оръжие и за засилено полицейско присъствие и гарантиране на реда и сигурността в града.

Тези мерки вече са факт от началото на седмицата, а причината държавата да затегне контрола върху бежанците  дойде именно от Харманли след  масов бой  между самите бежанци в лагера, който завърши с трима  пострадали чужденци  и една счупена полицейска патрулка.

Министър-председателят беше категоричен, че общежитието ще се преустрои от отворен в затворен тип.

#Бойко Борисов #Харманли #бежански лагер #Доналд Туск #Европа #затваряне #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"