Танева: МЗХ ще ремонтира пътя до пещера „Бисерна“

Танева: МЗХ ще ремонтира пътя до пещера „Бисерна“
Източник: www.dailypress.bg
A A+ A++ A

 

Министерство на земеделието и храните ще ремонтира и възстанови пътя до пещера „Бисерна“, намираща се в природен парк Шуменско плато. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на среща с кмета на Община Шумен Любомир Христов и областния управител Донка Иванова. Кметът поиска съдействие от министър Танева за възстановяване на пътя до пещерата, предаде БГНЕС.

„Ремонтираният път ще даде възможност пещерата да бъде включена в туристически маршрут и ще бъде отворена за посетители през следващата година“, посочи Любомир Христов. Той поясни, че отсечката е само около километър. Самата пещера е реновирана с европейски средства.

В последните години се отчита траен ръст на броя на животните в Шуменска област. Това обяви пред журналисти в областния град министър Танева. По думите й, регионът е един от лидерите в свиневъдството в България. „Близо 11 % от свиневъдството в страната се развива в Шуменския регион. Той е лидер и в областта на отглеждането на лавандула, тъй като 9 % от насажденията от цялата страна са тук“, каза още министърът.

Тя допълни, че освен при животните, в областта се наблюдава и ръст на засетите площи с трайни насаждения и зърнено-житни култури. Десислава Танева заяви, че тазгодишните добиви на пшеница в областта са по-високи от средните за страната. 

#Министерство на земеделието и храните #Десислава Танева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »