Държавата ще финансира фермерските пазари

Държавата ще финансира фермерските пазари
Източник: www.agrotv.bg
A A+ A++ A

Държавата е предвидила помощ за мобилните фермерски пазари, но все още не уточнена финансовата рамка на помощта, това заяви днес във Велико Търново министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя подчерта, че фермерските пазари могат да се организират по няколко начина, като те могат да се инициират от местните власти или от сдруженията на фермерите, предаде БНТ.

Минисър Танева, категорично заяви още, че България не дава средства за намаляване на млекопроизводството. Тя допълни, че инструментът, който в момента се прилага, е на Европейската комисия. А фермерите, които желаят доброволно да намалят своите производства ще получат 14 евро цента на литър мляко.

"В прилагането на този инструмент, който тече в момента, той е с европейски средства, 150 млн. евро е за целия Европейски съюз, управлението и одобрението става от Европа. На практика ние само ще приемем заявленията. В този смисъл това е инструмент приложен за цяла Европа. Няма да крия от вас своето мнение, развитите страни, старите страни-членки с развито млечно говедовъдство, след отпадането на квотите драстично увеличиха своето производство. Те се бяха готвили за този момент, знаейки, че няма да имат санкции. Това допълнително дестабилизира пазара. България не може сама да излезе от такава ценова криза. Затова тази регулация е необходима за Европа!", коментира министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

#Велико Търново #Десислава Танева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"