Нина Дюлгерова: Ирина Бокова е 99% сигурен печеливш

Нина Дюлгерова: Ирина Бокова е 99% сигурен печеливш
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Използва се сегментът "България" в лицето на Бойко Борисов, за да изиграе чужди карти, които обаче не са печеливши за България. На 26 септември ще разберем как задкулисието в глобален план е успяло да се спазари за Ирина Бокова – дали тези, които са зад нея, ще успеят да неутрализират онези, които са срещу нея. Това историкът проф. Нина Дюлгерова, предаде БНР. 

Спрямо страната ни се организира активно мероприятие, а България е пешка в ръцете на големите задкулисни играчи, смята проф. Дюлгерова, за която Бокова е 99% сигурен печеливш. Тя направи и връзка между избора на нов генерален секретар на ООН и президентските избори в САЩ.

"Ирина Бокова има много големи шансове да бъде избрана, а това се случва в период, в който и при Хилъри Клинтън играта много загрубя през последната седмица. Не елиминирам този паралел, защото нека не забравяме, че всичко се случва в САЩ", коментира историкът. 

Нина Дюлгерова определи случващото се около кандидатурата на Ирина Бокова като вид реклама и случай без аналог в практиката на световната организация и коментира, че всяка подмяна на тази кандидатура е минус за България.

"И двете ще бъдат употребени, ако на 26 септември Бокова не е първа или втора. От там нататък Кристалина Георгиева да бъде включена в последния момент – няма никакво значение. Официална София няма широки възможности за реакция – върху Бойко Борисов се оказва натиск, но ситуацията, в която е поставено правителството, е губеща за ГЕРБ и премиера", категорична бе Нина Дюлгерова. 

#Бойко Борисов #Ирина Бокова #Кристалина Георгиева #Нина Дюлгерова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници