Митов: Не сме получавали писмо от Русия за номинацията на Кристалина Георгиева

Митов: Не сме получавали писмо от Русия за номинацията на Кристалина Георгиева
Източник: www.clubz.bg
A A+ A++ A

 

Няма изпратено писмо, никой не е изпращал- така отговори на въпрос на медия в НС министърът на външните работи Даниел Митов във връзка с издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН и появилата се информация, че Русия е изпратила писмо, относно нейната кандидатура, предаде БГНЕС.

Той припомни, че Съветът за сигурност снощи е взел решение да разпространи писмото на премиера Бойко Борисов до всички държави-членки на ООН и по този начин Кристалина Георгиева става официална номинация за генерален секретар на ООН, която е единствената номинация на Република България за този пост. Митов смята, че писмото на Руската федерация не е възражение, а запитване за техническо уточнение, за това какво означава „единствен кандидат” .

„Ние сме уточнили и това означава, че българското правителство е отменило своето решение за номинацията на Ирина Бокова и оттук нататък единственият кандидат, който е подкрепян от България е Кристалина Георгиева”, е мнението на Даниел Митов. Запитан дали очаква санкциите срещу Русия да се отразят негативно върху кандидатурата на Георгиева, министърът отговори, че санкциите нямат нищо общо с избора на генерален секретар на ООН. 

#Даниел Митов #Кристалина Георгиева #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »