Валентин Николов ще иска още пари за АЕЦ „Козлодуй“

Валентин Николов ще иска още пари за АЕЦ „Козлодуй“
Новината за посещението на Николов в британската столица идва ден след като румънският евродепутат Мариан-Жан Маринеску предложи да бъдат спрени компенсациите за затварянето на блокове от 1-ви до 4-ти на АЕЦ „Козлодуй“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов заминава в четвъртък за Лондон в опит да убеди Европейската банка за възстановяване и развитие да не намалява парите за Фонд „Козлодуй“.

България дори ще иска увеличение с 250 млн. евро на средствата за фонда. Новината за посещението на Николов в британската столица идва ден след като румънският евродепутат Мариан-Жан Маринеску предложи да бъдат спрени компенсациите за затварянето на блокове от 1-ви до 4-ти на АЕЦ „Козлодуй“ след 2020 г. и да бъдат въведени предварителни условия за използването на вече договорените европейски средства.

„Говорейки последно с г-н Уручев, той каза, че е успял да убеди румънския депутат да смекчи много позицията, така че очакваме положителни новини днес“, каза Николов, цитиран от БНР.

„При условия на криза логично е донорите да се опитват да намалят отвсякъде финансирането на всякакви проекти, но аз мисля, че вече ще покажем доста голямо ускоряване, отиваме с готови програми, със сключени договори, така че ще ги убедим, надявам се“, обясни новият директор на АЕЦ „Козлодуй“.

#компенсации #ЕЦБ #изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“ #Николов #Валентин Николов #АЕЦ „Козлодуй“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"