Националите по кикбокс завършиха 5-ти на ЕП

Националите по кикбокс завършиха 5-ти на ЕП
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

„Бяхме представени с отбор от 12 души, които завоюваха 3 златни и 2 сребърни медала. Това е най-доброто представяне на българския национален отбор по кикбокс на европейско или световно първенство. В отборното класиране, от общо 42 държави, ние завършихме на пето място – можете да си дадете сметка за какъв успех става дума.” Това заяви президентът на конфедерацията по кикбокс и муай тай Виктор Меламед по повод страхотно представяне на родните ни бойци на европейското първенство в Марибор Словения, предаде БГНЕС.

Емануил Димитров завоюва четвърта титла в стил лайт контакт, а на предстоящото Европейско първенство в Гърция от 20-и този месец ще се бори за най-високото отличие в другите два стила на татами – поинт файт и кик лайт.

В стил К1 дебютантът Богдан Шумаров също стъпи на върха, след като преди това на полуфинала победи бивш европейски шампион. В златното трио на родния кикбокс влезе и Пламена Димова, за която това е втора шампионска титла на Европа, но с прекъсване от 5 години.

От 2011 г. досега състезателката се е посветила на професионалния бокс, преди да реши да се завърне в кикбокса. Впечатляващо представяне на ЕП в Словения направиха и двамата ни вицешампиони – Сергей Александров в К1 и Атанас Божилов в лоу кик.

Успехът на кикбоксьорите ни се дължи на системната добра подготовка и проведените няколко лагера през годината. Освен това конфедерацията има възможност периодично да ползва и двама доказани чуждестранни треньори. С бюджет от 300 хил. лв за 2016 г. финансово състезателите са добре осигурени и ръководството на конфедерацията е благодарно за това на Министерството на младежта и спорта и лично на министър Кралев.

#ЕП #кикбокс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »