От СИК предупредиха за възможност от проблеми в организацията за балотажа извън страната

От СИК предупредиха за възможност от проблеми в организацията за балотажа извън страната
Източник: Чуждоземец
A A+ A++ A

 

В отворено писмо до ЦИК и МВнР от Мрежата на доброволците и участници в СИК извън страната предупреждават за рискове пред изборния процес в чужбина на втория тур на изборите за президент, предаде БГНЕС.

Според представители на Мрежата, организацията по приемането на списъците и протоколите от СИК извън страната, на първия тур и за националния референдум, е била провал, съобщи БНР.

„ЦИК дължи извинение за неуважението на труда на стотици доброволци по света, работещи в СИК извън страната, под изключително физическо и психическо напрежение, без почивка в продължение на часове, дори за елементарни физиологични нужди… Задържани на дежурство от по 24 и повече часа, понякога при мизерни условия”, се казва в откритото писмо.

От Мрежата на доброволци и участници в СИК в чужбина предлагат създаването на неформална координационна група, която да започне работа още в събота. Нагласите на доброволци за предстоящия балотаж в неделя са за окончателно напускане на изборните помещения, час след изпращане на сканирания изборен списък и протоколи, и най-късно преди полунощ местно време, предупреждават в откритото писмо до ЦИК и МВнР. 

#ЦИК #СИК #МВнР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »