Във Венецуела въвеждат лимит на сумите за теглене от банкоматите в страната

Във Венецуела въвеждат лимит на сумите за теглене от банкоматите в страната
Източник: your-day.net your-day.net
A A+ A++ A

 

От 1 декември във Венецуела се въвежда лимит за тегленето на пари от банкомати. Според информация на портала La Nacion обаче от 15 ноември вече било в сила ограничението в размер на 10 000 боливара (1005 долара), предаде БГНЕС.

По-рано беше съобщавано, че централната банка е издала нареждане за пускане в обращение на банкноти с номинал 5000, 10 000 и 20 000 боливара, както и на монети от 1000 боливара. До момента най-едрата банкнота в страната е от 100 боливара, което при неофициален курс долар-боливар от 1:1000 (официалният е 1:10) сериозно усложнява плащането и на елементарни сметки в брой. Новите банкноти трябва да бъдат въведени в обращение в края на годината. В периода 2013-2015 г. инфлацията във Венецуела е над 300%, а през 2016 г. според прогнозите на МВФ, ще достигне 700%.

В края на октомври парламентът на Венецуела подкрепи започването на процедура за импийчмънт на президента Николас Мадуро. Според паралментаристи блокирането от страна на президента на референдум за прекратяване на неговите пълномощия може да бъде смятано за държавен преврат. От своя страна Мадуро обвини опозицията в опит за преврат срещу него.

#Венецуела #банкомати #банкноти #МВФ #Николас Мадуро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »