Закъсали заради снега ТИР-ове затвориха Хаинбоаз

Закъсали заради снега ТИР-ове затвориха Хаинбоаз
Източник: KMETA.bg
A A+ A++ A

Пътят през Проходът на Републиката, в участъка от великотърновското село Мишеморков хан до Гурково, бе затворен в петък за движение на всички превозни средства заради обилния снеговалеж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново, пише Труд.

От платното ще бъдат изтеглени всички закъсали товарни автомобили. Настилката ще бъде почистена и опесъчена. Автомобилите, пътуващи в посока от Гурково към Велико Търново, могат да се движат. Преминаването през Хаинбоаз става при зимни условия и повишено внимание.

В условията на продължаващ снеговалеж улиците и пътищата на територията на Велико Търново и в рамките на общината са проходими при зимни условия. Няма населени места, в които да е констатирано прекъсване на електроенергията и водоподаването.

Състоянието на пътната мрежа се следи непрекъснато, заедно с промяната на метеорологичните условия. На територията на старопрестолния град оперират 10 машини. Служители на общинското предприятие „Зелени системи” ще почистят с приоритет тротоарите, обществени пространства, както и зоните около автобусните спирки и входовете на центровете за социални услуги.

Уличната мрежа на територията на град Велико Търново е с обща дължина от 114,64 линейни километра. Отговорната за зимната й поддръжка фирма разполага с достатъчни количества инертни материали и над 20 машини. За почистването на 146 километра шосета от общинската пътна мрежа също са осигурени достатъчни количества инертни материали и необходимите машини.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда жителите на Велико Търново, собствениците и наематели на жилищни, търговски, стопански помещения и гаражи са длъжни да разчистват от сняг и лед прилежащите към сградите тротоари, дворни места и пространства.

 

#Проходът на Републиката #движение #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"