БАБХ уби 4 здрави коня и 2 кучета, нямали документи

БАБХ уби 4 здрави коня и 2 кучета, нямали документи
http://inews.bg
A A+ A++ A

Четири млади коня от защитена порода и две кучета бяха умъртвени от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) заради липса на документи без знанието на собственика им. Животните са конфискувани след проверка на пътя, съобщи bTV, пише iNews.bg.

"Има много съмнения около случая. Не е изключено животните да не са убити, защото това е рядка и скъпа порода", разказа пред Дарик природозащитникът Димитър Господинов, с когото са се свързали загрижени по случая граждани.

Безобразие! БАБХ уби 4 здрави коня и 2 кучета, нямали документи

"Това е възмутителен акт от страна на БАБХ. Не мога да повярвам, че се случва в държава с европейска столица в 21 век да се умъртвява защитена порода коне заради това, че нямат документи, при положение че в Закона за ветеринарната дейност евтаназията се допуска само при неизлечимо болни животни; необратими патологични изменения, причиняващи им болка и страдание; ограничиване и ликвидиране на заразна болест, която представлява опасност за здравето на хората и животните; приключване на опити с животни, които са довели до необратими патологични изменения и животни, чието агресивно поведение представлява опасност за живота. Това са четирите случая, при които е допустимо умъртвяване на животното", обясни Господинов.

#БАБХ #Коня #кучета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"