Новозеландски рибар оцеля над 5 часа в открито море, след като риба го изтегли извън лодката му

Новозеландски рибар оцеля над 5 часа в открито море, след като риба го изтегли извън лодката му
Източник: freetour.bg
A A+ A++ A

Млад мъж, излязъл да лови риба край бреговете на Западна Австралия, е оцелял над пет часа в морето, след като едър марлин го е изтеглил извън лодката му, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Името на рибаря, прехвърлил 20-те, не се споменава. Известно е само, че е новозеландец. След като е бил спасен, риболовецът е бил откаран в хипотермичен шок в австралийска болница. Злополучният въдичар се е намирал на около 22 километра от Норт Уест Кейп в близост до Ексмаут, когато вместо обичайната ситуация - рибарят да издърпа плячката си в лодката, се е случило обратното, пише 24 часа.

Плавателният съд е продължил да "пори" вълните без собственика си. "Този човек е извадил късмета да оцелее, въпреки че е бил сам в отдалечени води. За щастие в района е имало други рибари, които са започнали да го търсят, след като не са успели да се свържат с него по радиостанцията. Те са подали сигнал за помощ, след като са засекли празната му лодка, носеща се по вълните", казва Джордж Симънс от бреговата охрана на Ексмаут. 


#благополучие #Бил Гейтс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници