Цветанов: Плевнелиев изпълни всичките си задължения

Цветанов: Плевнелиев изпълни всичките си задължения
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Росен Плевнелиев запази най-силното си качество - да има собствена позиция, и да бъде равно отдалечен от всички политически формации, въпреки че бе издигнат от ГЕРБ. С тези думи шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в кулоарите на парламента заключителния отчет на държавния глава, пише 24 часа.

Имаше решения, които президентът Плевнелиев взимаше против волята на парламентарното мнозинство, припомни Цветанов. И похвали Плевнелиев, че "това е силната страна на един президент - когато успява да изпълни с функционална компетентност всички негови задължения". В последните 5 г. Плевнелиев беше натоварен с много отговорности, имаше тежка политическа конфронтация, предсрочни парламентарни избори, каза Цветанов. Самият факт, че успя да състави 2 служебни кабинета, да се проведат парламентарни избори, и от 2014 г. страната ни да бъде много по-стабилна от тежката изолация, в която изпадна 2013 и 2014 показа, че Плевнелиев действително е българският президент, с който всички трябва да се гордеем, каза Цветанов.

Президентът затвърди и запази единствения възможен път за България- европейския, каза още Цветанов. "Нека да проследим внимателно предстоящия 5-годишен мандат. Бих поздравил сегашния президент Радев, ако действително запази единственият възможен път за България - европейският, и България да бъде домакин на форуми, на които да присъстват държавни глави на държави от целия свят", коментира още шефът на ПГ на ГЕРБ. На въпрос как ще оцени мандата на Маргарита Попова като вицепрезидент той обясни, че президентската институция трябва да се разглежда като екип. Имало е различни мнения, в определени моменти е имало и напрежение, но смятам, че с позицията, която е заемал президента е олицетворявал президентската институция, каза Цветанов.


#ГЕРБ #Росен Плевнелиев #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"