Пускат нов участък от Околовръстния път навръх рождения ден на Борисов

Пускат нов участък от Околовръстния път навръх рождения ден на Борисов
Пътният участък с обща дължина 3,582 км поема локалния трафик на София и транзитния трафик от АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ в посока Югозападна България и съседните държави. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Директното трасе от софийския околовръстен път – Южна дъга, и мостът естакада над Бистришко шосе ще бъдат пуснати в експлоатация в сряда.

Пътят ще бъде официално открит от премиера Бойко Борисов навръх рождения му ден в компанията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и столичния кмет Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус“.

Обектът се изпълнява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие“ 2007–2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Пътният участък с обща дължина 3,582 км поема локалния трафик на София и транзитния трафик от АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ в посока Югозападна България и съседните държави.

Изпълнител на проекта е консорциум „Главболгарстрой – Южна дъга“, в който влизат: „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД и „Главболгарстрой“ АД.

Стойността на договора е 44,7 млн. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 22 месеца, като проектът бе осъществен 3 месеца предсрочно.

Консултант по приекта е „Рутекс“ ООД, като стойността на договора е 358 326 лв. с ДДС.

#Йорданка Фандъкова #Лиляна Павлова #Южна дъга #Бистришко шосе #Околовръстен път #естакада #рожден ден #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"