Фандъкова: Новият пътен участък е най-големият подарък за рождения ден на Борисов

Фандъкова: Новият пътен участък е най-големият подарък за рождения ден на Борисов
На 53-тия си рожден ден министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на участъка от кв. „Младост“ до разклона за Симеоново. Снимка: „Дневник“
A A+ A++ A

Въвеждането в експлоатация на основното трасе на Южната дъга на софийския околовръстен път е най-големият подарък за рождения ден на премиера Бойко Борисов, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на участъка.

На 53-тия си рожден ден министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на участъка от кв. „Младост“ до разклона за Симеоново и мост-естакадата над Бистришко шосе, предаде БГНЕС.

С водосвет преди това беше осветен Лот 31, част от който е новоизграденият участък.

„Това е мястото, където може би най-силната политическа воля съм проявил, за да го има днес. Изнудваха ни мутри, собственици, бензиностанции, автокъщи и какво ли не беше тук, съветници от стария общински съвет знаеха, че това нямаше шанс да се случи," каза Бойко Борисов по време на церемонията на моста пред магазин ИКЕА.

Той благодари за усилията и на строителния министър Лиляна Павлова, и на столичния кмет Йорданка Фандъкова, които присъстваха.

„Правех си тук експерименти, идвах събота, неделя и заставах там на задръстването, да видя колко хора ще ме запсуват и трябва да ви кажа, че в моята социология нямаше нито един такъв случай. Всички търпеливо минаваха, защото виждаха с какви темпове се строи," добави премиерът.

Йорданка Фандъкова бе една от първите заедно с президента на „Главболгарстрой“ Симеон Пешов, които бяха дошли за тържественото откриване на трасето.

Столичният кмет заяви, че ефектът за софиянци ще бъде много голям, защото от 5 години се говори за вътрешния ринг на южните квартали. Тя посочи, че те са едни от най-гъсто населените и този обект им спестява време.

„С откриването на този участък от пътя почти завършваме вътрешния ринг, който ще свързва бул. „Ал. Малинов“ с бул. „България“, продължи Йорданка Фандъкова.

Според нея остава още едно усилие - реконструкция на бул. „Ал. Малинов“, което ще се случи едновременно с новото трасе на метрото, което представлява продължението му до Бизнеспарка.

За него вече има финансиране и през 2014 г. ще бъде завършено.

Йорданка Фандъкова отбеляза, че ефектът от естакадата сега ще се усети, защото средната скорост на превозните средства ще се качи над 70 км в час.

На събитието присъстват още и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, както и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

#Йорданка Фандъкова #Лиляна Павлова #Южна дъга #Бистришко шосе #Околовръстен път #естакада #рожден ден #Бойко Борисов #Йорданка Фандъкова #Лазар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »