Полицията в Пловдив задъжа серийни обирджии на магазини

Полицията в Пловдив задъжа серийни обирджии на магазини
Нова телевизия
A A+ A++ A

Полицията в Пловдив задържа бандата, която месеци наред обираше денонощни магазини за алкохол и цигари. Групата е от петима души. Сред тях има и двама ученици, които са непълнолетни, информира Нова телевизия. 

При последния си удар престъпниците нахлуват в денонощен магазин на бул. „Източен“. Бутат продавача на земята, насочват електрошокова палка срещу него и задигат 1200 лева оборот, лотаринйни билети за 200 лева, 30 кутии цигари и алкохол.

За три дни от видеозаписите полицията успява да разкрие крадците. Те са на възраст между 15 и 23 години и не са криминално проявени.

Трима от крадците са братя. Живеят в село близо до Пловдив. Двама от тях са ученици. Преди месец трите момчета нападнали друг денонощен магазин, от който задигнали 400 лева.

Оказа се, че най-големият брат преди време е работил в същия магазин и бил наясно как се охранява обектът и в кой ден оборотът е най-голям.

Пред полицаите бандата признала и за друг удар, който готви – в златарско ателие.

Петимата са задържани за 72 часа, а срещу тях е повдигнато обвинение за грабежи.

Арестуваните ученици ще посещават детска педагогическа стая, а за останалите от групата прокуратурата ще поиска постоянно задържане.

#крадци #магазини #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"