Великобритания притеснена от намесата на Русия в заговора за преврат в Черна гора

Великобритания притеснена от намесата на Русия в заговора за преврат в Черна гора
pixabay.com
A A+ A++ A

Британското правителство e „дълбоко притеснено“ от намесата на Русия в заговора за сваляне на правителството на Черна гора и саботиране на неговите планове за присъединяване към НАТО, пише вестник The Telegraph, пише агенция Фокус.

„Форин Офис“ призова за „компетентен, прозрачен съдебен процес“ срещу участвалите в заговора, които са обвинени в подготвянето на нападение срещу парламента на Черна гора и на убийството на министър-председателя, за да попречат на страната да се присъедини към НАТО.

Министър от Черна гора се обърна към Великобритания с молба страната да подкрепи Подгорица, докато тя се опитва да стане член на Алианса.

Кремъл категорично отхвърли „възможността за официална намеса и за организирането на незаконни действия“ в балканската държава.

Но се предполага, че британските и американските разузнавателни агенции са намерили доказателства за участието на Русия. Вчера правителствен източник отбеляза: „Това е дълбоко притеснително и трябва да бъдат използвани доказателства, за да се гарантира, че виновните… ще бъдат изправени пред съда“.

#Великобритания #Русия #Черна гора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"