Драстично поскъпване на парно и топла вода

Драстично поскъпване на парно и топла вода
Нова телевизия
A A+ A++ A

Драстично поскъпване на парно и топла вода се очертава, ако цената на природния газ скочи с близо 30%. Новите цени са заложени в доклад на регулатора. Днес Комисията за енергийно и водно регулиране заседава преди окончателното решение за новата цена на синьото гориво от април, информира бТВ.

Регулаторът спази обещанието си да няма промяна в цената на парното през отоплителния сезон, за сметка на това обаче сега се очертава шоково поскъпване с между 18 и 37%.

За абонатите на най-голямата топлофикация в София заложеното поскъпване е близо 23 на сто, Най-драстично обаче се очаква да е увеличението на услугата в Плевен - където е заложено поскъпване от близо 40  на сто. За останалите топлофикации на газ, новите цени ще са с около 25 на сто по-високи, най-малко увеличение се очаква във Велико Търново.

Това биха били новите цени на парно и топла вода, ако регулаторът наистина реши природния газ от април да поскъпне с 30 на сто, както се очаква към момента. Заради това увеличение се готви и вдигане на цената на тока за индустрията, според доклада "Такса задължение към обществото", която се начислява и на свободния пазар се вдига с над 3%.

Според експерти, новите цени ще повлекат след себе си и хранителните стоки и останалите услуги. Очаква се днес председателят на комисията да коментира решенията за новите цени, тъй като преди изборите Иван Иванов запази мълчание. Непосредствено преди заседанието на комисията пред сграда се очаква и протест.

#поскъпване #парно #топла вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »