Реджеп Ердоган: Промените не ме правят диктатор

Реджеп Ердоган: Промените не ме правят диктатор
YouTube
A A+ A++ A

Турският президент заяви, че плановете му за промени в държавата не го превръщат в диктатор. В интервю за Си Ен Ен Реджеп Ердоган посочи, че конституционните реформи не са заради него. Той подчерта, че е смъртен и като всеки смъртен човек може да почине във всеки момент. Това е първото интервю на турския президент след референдума. Недоволството от резултатите обаче продължават. За трета поредна вечер в Турция имаше протести, предаде БНТ.

"Това е само началото, ще продължим битка", скандираха демонстрантите в Анкара.

"Няма да се откажем. Ще се борим до край".
"Тук сме заради Турция, за да живеем заедно, за да защитим гласа си, нашите ценности, нашата Република".

В истанбулския квартал Бешикташ демонстрантите скандираха "разбойник, убиец, Ердоган". Те обвиниха Висшата избирателна комисия в партийни пристрастия, заради решението да приеме неподпечатани бюлетини.

"Резултатът не е верен. Има 2 500 000 неподпечатани бюлетини".
"Ако авторитарният режим замени парламентарната система, ние ще свършим като Ирак и Сирия".

Основната опозиционна партия в Турция внесе вчера искане във Висшата избирателна комисия за анулиране на резултатите от референдума. Според турския президент обаче резултатите показват волята на народа. Пред Си Ен Ен Ердоган коментира и малката преднина, с която бяха одобрени промените в конституцията - 51 процента гласуваха ЗА, а 49 на сто - Против. „Не е важно с какъв резултат се печели, защото крайната цел е победа", обясни Ердоган.

По думите му, провеждането на реформи в конституцията, не е стъпка към диктатура. Защото според него - „Там, където съществува диктатура, не е нужно да има президентска форма на управление".

#Реджеп Ердоган #референдум #Анкара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »