Майка причинила смъртта на детето си заради недохранване

Майка причинила смъртта на детето си заради недохранване
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Млада майка от Чирпан отива на съд. Според прокуратурата 18-годишната Нермин е причинила по непредпазливост смъртта на детето си, като след раждането не полагала достатъчно и адекватни грижи за него, съобщиха от НОВА.

През 2014 година Нермин заживяла на съпружески начала с приятеля си в къща в Чирпан. Те имали една дъщеря. През август 2016 г. тя родила второто си дете – момче. То било изписано от болницата здраво и в добро състояние. Няколко пъти Нермин посещавала консултации при лекар, който й давал съвети за правилно хранене и гледане на детето.

Въпреки това тя не хранела добре бебето и не му осигурявала необходимите течности, коментират от прокуратурата. На 7 октомври 2016 г. Нермин отново завела детето на профилактичен преглед при лекар, който поставил диагноза „бронхопневмония“.

Бебето и майката били приети в Детско отделение на болница за лечение. Няколко часа по-късно Нермин напуснала болницата с бебето. На следващия ден тя отново го завела на лекар, който установил, че детето е с „дихателна недостатъчност“, както и тежко белтъчно-енергийно недохранване. То било слабо и с лоша хигиена.

След престой в болницата от няколко дни, бебето било стабилизирано и изписано здраво, а на майката - дадени препоръки за правилното му хранене. Тя трябвало да го заведе и на два контролни прегледа. Въпреки препоръките Нермин не завела бебето на консултация. То развило двустранна пневмония поради недохранване и лоши битови условия, обясняват от държавното обвинение.

На 1 декември 2016 г. детето било прието в болница в тежко общо състояние, а на следващия ден починало.  

Според експертизата причината за смъртта е възпалителен процес на белите дробове, който се получил от недохранване на детето и лоши санитарно-битови условия. Предстои Районният съд в Чирпан да насрочи заседание по делото.

#съд #инцидент #майка #смърт #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »