Вследствие на изненадващия резултат, британският паунд поевтиня с три цента спрямо долара

Вследствие на изненадващия резултат, британският паунд поевтиня с три цента спрямо долара
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Паундът поевтинява в азиатската сесия, след като изборите във Великобритания изглежда няма да излъчат ясен победител, пише Profit.bg.

Вследствие на изненадващия резултат, британският паунд поевтиня с три цента спрямо долара, или близо 2%, на фона на опасенията, че изходът от изборите ще доведе до политическа криза в страната и ще забави преговорите около брекзит. Фючърсите на индекса FTSE губят 0.2%, докато лихвата по 10-годишните британски държавни облигаци падна с 3 базсисни пункта, до 1.00%.

Ефектът от изборите бе ограничен на другите пазари. Фючърсите на S&P 500 бележат ръст от 0.1%.

Японският индекс Nikkei 225 добави 0.7%, докато азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI нарасна с 0.2%. Екзит половете показаха, че Консервативната партия на Тереза Мей не успява да спечели мнозинство. При преброяване на над 50% от гласовете резултатите показват голяма промяна в полза на опозоциионната Лейбъристка партия, като от BBC прогнозират, че консерваторите ще спечелят 318 места от 650 в парламента.

Пазарите смятаха, че Мей лесно ще увеличи мнозинството си, а заложните къщи приемаха залози дали тя ще изгуби работата си. По-рано днес паундът губеше 1.6% от стойността си, до 1.2750 долара, след като преди това падна до двумесечно дъно от 1.2693. Паундът поевтиня с 1.4% спрямо еврото, до 87.80 пенса.

Японската йена изгуби спечленото по-рано през сесията, отстъпвайки до 110.30 спрямо долара. Еврото губи 0.1%, до 1.1199 спрямоеврото. Вчера на Уоллстрийт изглежда прцениха, че показанията на бившия директор на ФРБ Джеймс Коми не са животозастрашаващи за администрацията на президента Доналд Тръмп. Коуми обвини Тръмп в това, че го е уволнил, за да попречи на разследването на евентуално съглашателство на неговия екип с Русия в опит да се повлияе на резултатите от президентските избори през 2016 г.

Индексът Dow Jones нарасна минимално с 0.04%, докато S&P 500 добави 0.03%, а Nasdaq Composite се повиши с 0.39%. На суровинните пазари цената на златото се понижава с 0.3%, до 1 274.30 долара за тройунция. Цената на петрола остава под натиск. Фючърсите на щатския лек суров петрол поевтиняха с 3 цента, до 45.61 долара за барел, докато понижението при петрола от сорта брент бе от 4 цента, до 47.82 долара за барел.

#паунд #спад #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"