Международен фестивал за 3D рисунки

Международен фестивал за 3D рисунки
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Международен фестивал за 3D рисунки на винилни пана ще се проведе от 15 до 18 юни в района около паметник Асеневци и Художествената галерия във Велико Търново, пише НОВА. 

Какво е 3D уличното изкуство?
Това е художествен стил, създаващ оптична илюзия, която се получава от наблюдението от една единствена гледна точка. Използвайки анаморфозата, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни, а получените произведения на изкуството, дотолкова създават илюзия за реалност, че застанал до тях, човек изглежда наистина погълнат от изображението.

3D изкуството е мощна платформа за достигане на обществеността възбужда любопитство и интерес, буди нови различни емоции, отваря духа и обединява хората в името на нещо ново, като създава свят, в който главната идея е не само изкуството да присъства в живота на хората, но и да ги провокира да станат участници в самото изкуство. През последните години художници от цял свят се обединяват и изобразяват своите триизмерни фантазии като провокират хората. Благодарение на арт фестивалите се създават международни творчески колективни произведения, които разширяват и обогатяват знанията на народите за техния свят, история и култура.

Идеята се е появила в Италия през XVI век. По това време е имало много художници скитници, които били наемани да работят по катедралите, но след като приключвали проектите, нямали с какво да се прехранват. Започнали да рисуват по площадите, предимно религиозни картини с тухли, креда и въглени.

С достигналата популярност на този вид улично изкуство през последните години художници от цял свят се обединяват и изобразяват своите триизмерни фантазии като провокират хората. Благодарение на арт фестивалите се създават международни творчески колективни произведения, които разширяват и обогатяват знанията на народите за техния свят, история и култура.

Фестивалът започва на 15 юни, като официалното откриване ще е от 18.00 ч. и ще продължи до 18 юни в района около Художествената галерия и паметника Асеневци. Художниците ще рисуват върху винилни пана с акрилна боя с цел стенописите да се запазят, като самите изображения ще са тематично свързани с изторията на града и след това ще бъдат поставени на различни места във Велико Търново, за да разкрасят градската среда.

 

#3D #фестивал #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »