Как действат добрите служители

Как действат добрите служители
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Според изследване, публикувано в журнала на Американската асоциация на психолозите, ранобудните хора са по-щастливи от нощните птици. В изследването вземат участие 700 души на възраст 17-79 г. Ранобудниците били определени като по-щастливи от нощните птици. Счита се, че тези, които стават рано са по-продуктивни в офиса. Те често са свършили най-важните задачи от деня още преди обед, пише Profit.bg.

Вижте няколко неща, които добрите служители правят сутрин, според експерти:

Имат план за работа още от предишния ден Много хора си правят график и твърдят, че това много помага. Голяма част от тях обаче правят този график още в края на предишния ден, за да не губят време в новия работен ден.

Наспиват се. Много хора не искат да стават рано, за да се наспят добре. Но всъщност, въпросът не е кога ставаш, а кога си лягаш. Разбира се, има изключения, но повечето хора са най-продуктивни след като са спали 8 часа. Стават още при първото позвъняване на будилника. Забравете за бутона, който ви дава още 5 минути и после още 5 минути, и още 5 минути. Този бутон много разглезва хората.

Спортуват. Много хора се кълнат, че денят е много по-добър след като си станал рано и си провел тренировката си. Дали ще е фитнес, няколко км крос или плуване, това ви зарежда с енергия, а и това, че сте приключили тренировката, ви оставя времето след работа свободно.

Имат си сутрешен ритуал.Психолози съветват да си имаме сутрешен ритуал, който да спазваме – дали ще е да прочетем вестника с кафето в ръка или да правим йога – важно е да отделим време за себе си.

Закусват. Всички експерти са единодушни – закуската е много важно ядене. Ако искате да имате енергия – започнете деня със закуска. Пристигат в офиса навреме. Е, ако си спазил всичко до тук – спал си 8 часа и си станал с с първото звънене на будилника, е логично да отидеш на работа навреме.

Започват с големите проекти. Не започвайте деня с дребни маловажни неща. Сутрин сте най-продуктивни и свежи – за това започнете с по-сериозните неща. Избягват сутрешните срещи. По същата причина, както по-горе. Сутрин сте по-продуктивни и за това използвайте това време за същинската работа. Назначавайте среши и оперативки следобед, освен ако срещата не е най-важното нещо за деня ви. Сутрин назначавайте само срещи от изключително важно значение.

Проверяват си мейла. Тук има два момента – от една страна трябва да го проверяват редовно, но от друга, губите време, ако на всеки 10 мин. спирате работа, за да четете мейли. Експертите съветват да имате няколко определени часа в деня, в които да проверявате мейла си.

Правят си една почивка. Вземането на 10-минутни почивки е препоръчително, особено ако работите с компютър. Ако започвате работа около 8 – 8:30, е добре да си отделите 10 минути за разсейване около 10:30 часа.

#служители #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »