Последен ден за "Възходът на Калоян” във Велико Търново

Последен ден за "Възходът на Калоян” във Велико Търново
A A+ A++ A

Средновековни танци и характерна кухня очакват посетителите на Международния фестивал за исторически възстановки, който се провежда на Царевец. Те са само част от програмата за последния ден на събитието, съобщиха от Община Велико Търново. До 11.30 часа ще се провеждат уроци по средновековни танци, средновековна кухня, бойни умения и стрелба с лък. След това от 13.00 до 15.00 ще има демонстрации на Центровете – участници. В 16.30 часа ще започне Тържественото закриване на фестивала.

„Фокус“ припомня:
Събитието представя чрез исторически реконструкции бита, кухнята, занаятите, изкуствата и воинските умения на България, Византия и Европа през средните векове. Второто му издание е под надслов: „Възходът на Калоян” с фокус – управлението на един от най-забележителните владетели на Второто българско царство – цар Калоян (1197-1207 г.). През 2017 г. се навършват 820 години от възкачването му на престола и 810 години от смъртта му край Солун.
Достъпът до фестивала е свободен, като се заплаща само входна такса за Архитектурно-музеен резерват „Царевец“./ Fokus News

#Царевец #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"