Шумен след бурята

Шумен след бурята
pixabay.com
A A+ A++ A

Строшени дървета и стъбло, както и пострадали коли са само част от равносметката след снощната буря в Шумен, пише ДАРИК.

Красимир Косев, гл. специалист „Превенция и дейности по защита на населението“ в Община Шумен, заяви, че са получени повече от 40 сигнала за паднали дървета и кабели.


Най-много са пораженията в северозападната част на града, а работници от общинските предприятия са работили до 24 часа, за да осигурят проходимостта на улиците. Косев поясни, че в момента работят по почистване на клоните и улиците, както и на водосъбирателните шахти, за да не се стигне до наводнения при нови валежи, обясни той.

Специалисти от Община Шумен правят оглед на детските площадки, които са засегнати от бурята.
В Шумен най-пострадали са районите около улиците „Кирил и Методий“, „Ген. Столетов“, „Васил Друмев“, „Васил Априлов“ и кварталите „Гривица“ и „Боян Българанов“.  Бурята е пречупила клони от върха на огромна липа в двора на Детска градина „Латинка“ на улица „Любен Каравелов,  които са се преплели в короната на дървото. Мястото е обезопасено и в момента се предприемат мерки за тяхното отстраняване.

#Шумен #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »