Лекарите недоволни от новия бюджет

Лекарите недоволни от новия бюджет
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

От Лекарския съюз изразиха неудовлетворение от предвиденото увеличение в бюджета за извънболнична помощ за догодина и прогнозираха фалити на здравни заведения, предаде Дарик.
 
Според лекарите са необходими поне още 23 млн. лв., 10, от които – за джипитата, за да бъдат реално задоволени нуждите на населението.
 
Мнението си от съсловната организация споделят след организиран извънреден управителен съвет, на който е била обсъдена бюджетната рамка.

От съюза са категорични, че специализираната извънболнична помощ е крайно подценена и има опасност да генерира напрежение между лекари и пациенти. Липсата на достатъчен финансов ресурс щяла да се отрази крайно негативно и на достъпа на пациентите до здравеопазване, допълват от съсловието.
 
Исканията на лекарите бяха за 2018 г. да се дадат 23 млн. лв. повече за джипита и 23,5 млн. лв. повече за специалистите в извънболнична помощ.От заложеното увеличение в парите за болниците, в размер на 150 млн. лв., обаче Лекарският съюз е удовлетворен, се подчертава в съобщението.

#бюджет #лекари #недоволни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"