МВР залови 29 мигранти на столичната Централна гара

МВР залови 29 мигранти на столичната Централна гара
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

29 нелегални мигранти залови снощи полицията на столичната Централна гара. Те са открити в един от вагоните на товарен влак, който пътувал за Белград. Всичките твърдят, че са от Сирия, но никой няма документ за самоличност.

Специализираната полицейска акция е проведена от служители на СДВР след подаден сигнал на телефон 112 за хора със съмнително поведение. В хода на акцията в товарния вагон са открити 29-имата чужди граждани - 14 жени, 6 деца и 9 мъже. Всичките в момента са задържани в арестите на няколко столични районни управления, в добро здравословно състояние са.

С мигрантите предстоят беседи, ще се установява и дали са преминали нелегално границата ни или са със статут у нас и са искали да напуснат.

Това обаче далеч не е първият случай, при който бежанци се опитват да се придвижват тайно с влакове. Старши комисар Ивайло Иванов уточни, че от началото на годината има три случая на задържани във влак, а предишни години те са били много повече. Благодарение на постигнат добър синхрон между МВР и БДЖ, от началото на тази година драстично намаляха подобни инциденти, добави и Любомир Илиев от БДЖ.

#мигранти #МВР #Централна гара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"