Служителите в затворите започват символичен протест

Служителите в затворите започват символичен протест
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Синдикат на служителите в затворите в България започва поетапно символичен протест от днес – като начало служителите на затворите и съдебна охрана ще носят трикольорни ленти. Това съобщават от синдиката, като се позовават на свое решение, взето на 3 ноември. Те напомнят, че вече са изпратили писмено своите искания до председателя на 44-то Народно събрание Димитър Главчев, до парламентарната комисия по бюджет и финанси и до министъра на правосъдието Цецка Цачева, информира БНТ.

Исканията остават непроменени и се отнасят до настояване за финансово обезпечаване на дейността на ГД „Изпълнение на наказанията” и ГД „Охрана”, обезпечаване на необходимите средства за основно възнаграждение на персонала, придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР.

От Синдикат на служителите в затворите в България считаме, че е време да започнем да задаваме неудобни въпроси и като начало очакваме конкретен отговор от институциите в България на въпроса: Защо при очевидното наличие на бюджет за сключване на договора за застраховка не е сключен договор за задължителната по закон Групова рискова застраховка „Живот“ за личния състав на ГД „ИН“, за изтичащата 2017 година, при временна загуба на работоспособност, причинена от трудова злополука или от злополука, настъпила по повод на изпълнение на служебни задължения.

Протестната кампания на служителите на затворите ще продължи с провеждане на синдикални събрания на открито пред затворите и съдебните сгради в страната. Като част от щафетната подготовка на синдикалните дружества за по – продължителни протести, на 16 ноември от 10.00 ч. ще излязат на открито пред затвора надзиратели, служители в следствения арест и съдебната охрана в гр.София.

С действията си сдружението иска да реагира и да обърне вниманието на политиците към исканията на служителите на ГД"ИН" и ГД"Охрана".

#затвор #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »