Хлябът поскъпва. Защо?

Хлябът поскъпва. Защо?
A A+ A++ A

Хлябът започна да поскъпва. Причината - увеличението на цената на пшеницата на световните борси и поскъпването на газта у нас. Увеличението е с около 20-25 на сто или с около 20-30 стотинки за хляб.

Очакваният добив на хлебна пшеница за тази година ще е с около 15 % по-нисък, сравнение с 2017 година. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ Ася Гочева от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Интензивните валежи през лятото са причината за влошеното качество на зърното.

Ася Гочева от Националната асоциация на зърнопроизводителите: Около 53% от реколтата е с добри хлебопекарни показатели, което означава, че имаме достатъчни количества. Миналата година бяха между 80-90%.
Димитър Бакалов, производител на хляб и тестени изделия, Благоевград: Повишение в цената ще има навсякъде. При лоша година - това винаги е било. Винаги ще има промени, когато ще има лоша година. Различните фирми, различни надценки слагат. Това се получава от различната суровина, която получават, понеже всички мелници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »