Влиза в сила забраната за джипове до Седемте Рилски езера

Влиза в сила забраната за джипове до Седемте Рилски езера
МОСВ
A A+ A++ A

От днес е забранено качването на джипове, превозващи туристи до района на Седемте Рилски езера, съобщава БНТ. Забраната идва след заповед на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

До забраната се стигна, след като нерегламентирано с години джипове се качваха до хижа Рилски езера туристи. От сега нататък контрол, върху това дали джиповете продължават да се движат или не, ще осъществява служителите на парк "Рила", както и от РИОСВ София.

Възстановява се проектът по рекултивация на пътеките в района на Рилските езера. Вече тежка техника няма да се качва в района, а всички материали ще се пренасят с коне, категоричен беше министърът на околната среда и водите.

"От днеска офроуд Седемте Рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте Рилски езера се затваря. Хората от този лифт нагоре ходят пиша. Те идват да се любуват на природата, ние трябва да я пазим природата за идните поколения. До тук може да дойдат с лифт. За извънредни случай, линейки, неща които са ясни, може да се ползва този сервизен път, защото това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си лифт, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа", каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

#Седемте рилски езера #джипове #забрана #заповед #Емил Димитров - Ревизоро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »