Китайска COVID-ваксина дава имунитет 2 седмици след приемането

Китайска COVID-ваксина дава имунитет 2 седмици след приемането
Pixabay
A A+ A++ A

Китайската ваксина срещу COVID-19 дава имунитет 2 седмици след първата доза, заяви Лю Дзинжен, ръководителят на Китайската национална фармацевтична група (Sinopharm), предадоха БГНЕС и БНТ.

Понастоящем Sinopharm провежда третия етап на международни клинични изпитания на ваксината в ОАЕ. Очаква се лекарството да се появи на пазара в края на декември 2020 г.

"Една инжекция ви дава 97-процентова гаранция за защита, антителата се развиват бавно. В нормална ситуация, необходимото ниво на антитела за борба с COVID-19 ще се развие в рамките на половин месец. Ако направите две инжекции, 100-процентовата защита е гарантирана", заяви Лю, цитиран от Zhongguo xinwen wang.

Според него интервалът между първата и втората инжекция е 28 дни, но в специални случаи двете инжекции могат да се поставят наведнъж. Главата на Sinopharm увери, че ваксината няма да е много скъпа.

"Очакваме една инжекция да струва няколко стотин юана. Ако има две инжекции, цената ще бъде в рамките на 1000 юана (144 долара)", каза Лю.

#Китай #ваксина #коронавирус #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »