Протестът във Варна: DMS Зимнина за Гешев! От нашите мази за вашите гуши! (ВИДЕО)

Протестът във Варна: DMS Зимнина за Гешев! От нашите мази за вашите гуши! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Фейсбук групата "Палатков лагер община Варна" обяви тема на протеста тази неделна вечер:  DMS Зимнина за Гешев! От нашите мази за вашите гуши!

Зимата идва!, пишат в групата и призовават: " Да помогнем на хората в нужда! Гешев, Борисов и компания :)"

Както вече знаете, след спецакция в дома на един от активистите на протеста в София, бяха открити части от машина за варене на компот... Властите няма да се спрат преди да намерят и другите части от машината!
След това ще събират плодове, ще ги варят..., обясняват протестиращите в публикацията защо се налага:
DMS Буркани за властта!

Около шестдесет са варненци до момонета край палатките до общината. Някои действително носят буркани с компоти и зимнина. Предстои да видим къде ще се продеде флашмоб с тях.

Преди малко протсеращите тръгнаха на шествие. Те се насочват към сградата на съда до шадраваните в центъра.  Участнаците скандират "Варна, събуди се!". Традиционните призиви са: "Оставка веднага"  и "Гешев е позор - оставка и затвор"

"Елате с нас, правим го за васа" - така хората от шествието  се обръщат към преминаващите   Предвождани от знамена и младежи със сигнално жълти жилетки, хората от шествието сканидират "Оставка", дружно ползват съдийски свирки, чуват се вувузели и тромби. В момонета преминават  покарй храма "Св. Николай"

Шествието се движи сравнително бързо - вече на площад България край статуята на рибаря със златната рибка.  Виковете са"мафият вън!" и "Оставка".  Вижда се как някои от пешеходците спонтанно се присъединяват към протестното шествие и продължават се него.

С викове "Долу ГЕРБ!" и "Оставка" протестиращите навлизат на централния площад.

Протестиращите са до фонтана в центъра, пространството кънти от освиркване и викове "Гешев е позор - оставка и затвор". На стълбите пПред централния вход на съда са наредени буркани с компоти.

 

#протест #Варна #оставка #Гешев #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »