Вкараха Тръмп в болница заради коронавируса, твърдят, че е превантивно

Вкараха Тръмп в болница заради коронавируса, твърдят, че е превантивно
Кремъл
A A+ A++ A

Заразеният с коронавирус американски президент Доналд Тръмп влезе във военната болница „Уолтър Рийд” в щата Мериленд.

От кадрите, показани по телевизията, се вижда как 74-годишинят Тръмп излиза от резиденцията, облечен в костюм, няколко пъти маха с ръка за поздрав към журналистите, вдига палеца като израз, че е окей и се отправя към чакащия го вертолет. Той носеше маска.

Тръмп също сам излезе от вертолета при кацането пред болницата. Преди това той разпространи видео, преди да влезе в болницата: „Мисля, че всичко ще е наред при мен, но трябва да се убедим, че всичко ще е наред”, каза президентът, кой имаше вид като на човек, който е леко неразположен.

„Президентът Тръмп е в добро настроение, той има слаби симптоми, работи цял ден”, каза говорителката на Белия дом Кейли Макинани.

По-рано бе съобщено, че ковид състоянието на Доналд Тръмп се е влошило, той кашля и има висока температурта, писа Vanity Fair. Авторът на информацията твърди, че за състоянието на президента са му съобщили двама представители на Републиканската партия, които са „в тесен контакт с Белия дом”.

Като предохранителна мярка президентът ще прекара няколко дни в болницата и оттам ще работи. Президентският лекар Шон Конли съобщи, че държавният глава е лекуван със серум от антитела, произведен от американска компания, предаде ТАСС.

Лекарят твърди, че първата лейди „се чувства все така добре”. У нея се наблюдава „слаба кашлица и главоболие”. „При останалите членове на първото семейство всичко е наред, резултатите от тестовете им са отрицателни”.

Междувременно предизборният ща на Тръмп обяви, че планираните предизборни мероприятие с негово участие или се отменят, или ще протекат във виртуален формат. Под въпрос е графикът за следващата седмица.

Кандидат президентът Джо Бадйън временно ще се въздържи от разпространението на видеа с критика към съперника му Доналд Тръп, съобщи източник от предизборния му щаб, цитиран от агенциите.

Байдън взел това решение заради заразяването на Тръмп и жена му Мелания с коронавирус. Докато трае лечението на Тръмп, няма да има виде на Байдън с критики към Тръмп.

Бившият вицепрезидент на САЩ разкри в петък, че той и съпругата му Джил два пъти са дали тест за коронавирус. И при двамата резултатите са били отрицателни.

 

#Доналд Тръмп #болница #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »