КИДСО: най-голямо разнообразие на детски колички

КИДСО: най-голямо разнообразие на детски колички
A A+ A++ A

Кратка история на детските колички

Детските колички днес се приемат за даденост и абсолютно задължителен атрибут за всяко едно бебе. Дори е малко странно, като си помислим, че е била изобретена едва през XVIII век. Преди това тя не е била и толкова необходима, докато в днешния динамичен живот едва ли бихме се справили без нея. Повечето народи по света носели бебетата си в шалове (днес наричани слинг).

Непалските шерпи носят бебетата си или на гръб, или дори с шал през челото. В някои скандинавски и други култури се срещало да слагат бебето на дъска, към която то е привързано с пеленките си. По този начин само главата му можела да се движи, а над него на извита рамка подреждали играчки и панделки, за да го забавляват, точно както и ние правим днес на количките. Проблемът с тези удобни бебешки дъсчици бил не друго, а именно липсата на колела, които да ги направят лесни за пренасяне.

В съвременния свят закупуването на возило за младия нов член на семейството се е превърнало във важен ритуал. Самата количка не е просто легло или столче за детето – с времето ще осъзнаете, че тя ще се превръща много повече в закачалка за връхни дрехи, удобен превоз за закупени хранителни продукти, играчки и т.н.

Един от основните недостатъци на първите бебешки колички, това е тяхната масивна структура. Те били прекалено тежки и поради това изключително трудни за повдигане и пренасяне. За сметка на това пък, поради високата цена на частите за тях, можели да си ги позволят само най-знатните семейства, които така или иначе си имали прислуга.

Много бързо обаче тези колички били изместени от пазара, като започнали да навлизат все по-олекотени модели, които станали и по-достъпни. Към края на XIX век вече навлизат и комбинирани колички 2в1. При тях седалката може да бъде обръщана. По този начин вие и бебето ви можете да избирате накъде да е обърнато то – да гледа напред, или да има зрителен контакт с вас в обратната посока. По този начин ще ви бъде удобно да храните или преобуете малкото по време на разходката, както и да го успокоите, ако се е уплашило и има нужда от вас.

Трудният избор на детска количка

Но как да преценя коя количка е най-подходяща за моето бебе? Това зависи от няколко неща. Родителите знаят, че когато купуваме стоки за детето си удобството и сигурността не подлежат на компромис. Същевременно, не бива да подценяваме икономическия фактор, тъй като финансите ни са важни по множество пера, свързани с отглеждането на малката рожба.

Преди всичко през първите месеци от живота на малкото за неговото здраве и развитие е важно да бъде поставяно само в легнало положение. След като укрепне гръбнакът, то ще може постепенно вече да сяда и само. Количката, ако гърбът й е регулируем, може да способства този процес да премине изключително плавно.

Тук е моментът да прецените и кога е родено вашето бебче. Ако малчуганът се ражда в края на зимата, тези три-четири месеца в количка 0+ ще преминат като един миг и скоро ще бъде пролет. В такъв случай, ако стремежът ви е да икономисате средства за други детски стоки, при избор на детска количка е добре да заложите на по-скоро пролетна, отколкото зимна. Ако пък често ходите на къмпинг или в планината, можете да си вземете всесезонна количка – те са доста по-издържливи и не се нуждаят от смяна.

Тъй като искаме само най-доброто за нашите малчугани, ни е трудно да се спрем и на дизайн за неговото първо МПС. В това отношение многообразието понякога ни затруднява още повече, отколкото да ни улеснява – особено ако сме оставили закупуването на количката за последния момент. Кидсо е магазинът, който ще ви осигури мечтаната детска количка. Ако времето ви е ценно, използвайте онлайн портала ни, за да поръчате бързо и лесно.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"