Ангелов зове на седмичния брифинг: Не приемайте антибиотици без причина, води до смърт

Ангелов зове на седмичния брифинг: Не приемайте антибиотици без причина, води до смърт
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов днес даде традиционния седмичен брифинг, на който коментира самолечението и какви лекарства трябва да се ползват за лечение с коронавирус.

"След време болничните заведения ще бъдат изправени пред много тежки дни. На територията на страната има достатъчно количества от всички необходими медикаменти. 4300 фалкона пристигнаха вчера, 500 флакона. На територията има достатъчно количество, но всички ги изкупиха, но хората се водят от страх, а не от разум. Този страх води до грешни решения."

"Създадохме организация да се раздадат на бременните жени. Имаме оставени и телефони, на които бременните могат да звънят. Азитромицинът съществува под различни търговски имена. Допълнително на българския пазар ще бъде вкаран 60 000 опаковки. Азитромицинът и който и да е друг антибиотик и антимикробно средство не лекува коронавирус. Той трябва да се назначи от лекар като част от мерките. Започването на антибиотик без причини води до тежки последствия. Всичките тези неща са важни хората да ги чуят. Има достатъчно количества медикаменти. Въпрос на логистика е там където има затруднение да се доставят.", обясни министърът. 

Приемът на кортикостероиди без консултация с лекар може да има фатални последици, предупреди той. 

#Костадин Ангелов #брифинг #коронавирус #антибиотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"