Байдън победи в Джорджия вече и официално

Байдън победи в Джорджия вече и официално
Facebook
A A+ A++ A

Победителят в президентските избори в САЩ Джо Байдън печели и Джорджия - щата, който не е подкрепял демократ за държавен глава от 1992 година насам. Това увеличава още повече преднината му пред Доналд Тръмп с 306 срещу 232 гласа в електоралната колегия, предаде БНР.

Водещи американски медии обявиха Байдън за победител в щата Джорджия, смятан за бастион на републиканците, а Тръмп - в Северна Каролина.

Малката разлика между двамата опоненти в Джорджия стана причина за повторно преброяване на бюлетините.

До момента президентът Тръмп не е признал загуба. Неговите адвокати оспорват изборите в няколко щата. За първи път след вота на трети ноември обаче той направи обръщение.

В снощната реч Тръмп се фокусира върху темата за разпределението на бъдещата ваксина срещу Covid-19.

Той заяви, че до края на годината може да бъдат одобрени два различни препарата. 20 милиона дози ще бъдат раздадени още следващия месец, а всички граждани ще могат да се ваксинират до април следващата година, обеща Тръмп и допълни:

„В най-добрия случай ние няма да стигнем до пълно затваряне на страната. Аз няма да го направя. Надяваме се, че каквото и да се случи в бъдеще - кой знае коя администрация ще бъде, предполагам, че времето ще покаже - но мога да ви кажа, че тази администрация няма да въведе мерки за изолация“.

Междувременно стана ясно, че Байдън все още няма достъп до данните на американското разузнаване. Следващата седмица се очаква брифинг по темата на експерти по национална сигурност, съобщиха от  щаба на Байдън.

Според негов съветник нарастват опасенията, че липсата на достъп до актуалните данни може да представлява опасност за  сигурността.



#Джо Байдън #Доналд Тръмп #Джорджия #Северна Каролина #САЩ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »