Как лейкопласт може да спре замъгляването на очилата, докато сме с маска?

Как лейкопласт може да спре замъгляването на очилата, докато сме с маска?
A A+ A++ A

Преди два месеца д-р Даниел Хайферман се присъедини към Twitter, тъй като искаше да се чувства по-ангажиран в неврохирургичната общност, след като личните конференции и обучения бяха отменени или преместени онлайн.

На 12 ноември Хейферман се отклонил от медицинския израз в Twitter, за да предложи съвет за непрофесионалисти, борещи се с маските за лице, които замъгляват очилата им или се изплъзват от носа им: "Една обикновена превръзка прави чудеса.", написа той на селфи с маската му.

 

Туитът, за неговото изобретение, стана известен, придобивайки с над 65 000 ретуита и 171 000 харесвания.

Сега Хайферман е нещо като неофициален говорител на носенето на маски, интервюиран от местна телевизия и списание Cosmopolitan. Туитът попадна и на първата страница на Reddit.

Хейферман каза, че всяка възможност за изява в медиите е шанс да разкаже на нова аудитория за това как да носите маски безопасно и удобно, така че заедно да помогнем да победим новия коронавирус. 

„Надявам се, че бих могъл да да помогна на хората, които изпитват затруднения да носят маски, да ги носят добре и да ги носят правилно“, каза Хейферман. "Това е невероятно нещо, което съм успял да споделя със света."

За да закрепите лентата, поставете половината от нея върху маската и половината върху лицето. За да закрепите лентата, поставете памучната част на носа си, като половината от лепкава част е върху маската и половината върху лицето ви, препоръчва Heiferman. Той харесва големите лепенки, които позволяват достатъчен контакт между кожата и маската, за да останат неподвижни.

„Аз лично също харесвам платните лепенки - каза той, - но хората трябва да изпробват различни стилове и размери и да намерят най-доброто за тях“.

Хората, които носят очила, които сами по себе си могат да предложат известна защита срещу COVID-19 , взели под внимание публикацията на Heiferman в Twitter и предложили свои собствени творчески решения:

Някои, чиито маски не се придържат добре с лепенките, например, казаха, че използват лента за дрехи, която обикновено се предлага за рокли с гол гръб или по-изрязани такива.

Има начини да направите маската по-удобна, независимо дали притеснението ви е дразнене на кожата или астма
„Чувствам хора, на които никога не се е налагало да носят маска“, включително съпругата му, каза Хейферман, но ги насърчава да вземат неговия пример и да намерят начин да го направят, който да е безопасен и ефективен.

Най-ефективните маски от плат имат три слоя, например, включително вътрешен слой, който абсорбира, среден слой, който филтрира, и външен слой, направен от материал като полиестер.

"Не мога да ви кажа колко често виждам хора, чиито носове са изложени, което е толкова ефективно, колкото да не носите нищо, или да сваляте маската си, за да говорите", каза Хейферман.

 

#маска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »