Любчо Георгиевски: Реакциите на македонците за историята доказват колко са били манипулирани

Любчо Георгиевски: Реакциите на македонците за историята доказват колко са били манипулирани
Wikipedia/Константин Павлов
A A+ A++ A

ВМРО-Народна партия изразява подкрепата си за смелостта, с която именно г-н Зоран Заев говори за македонската история. Това изрази в своя позиция основаната от бившия премиер на Македония Любчо Георгиевски партия във връзка с интервюто на премиера Зоран Заев за агенция БГНЕС, посрещнато с много критика от македонската общественост.

За съжаление, онова, което македонската историография трябваше да го отвори през изминалите десетилетия демокрация, се наложи да ни го съобщи радикално политик, който в момента е премиер на страната, се казва още в позицията, цитирана от БГНЕС.

Всичко онова, което Зоран Заев каза, е вярно и в съответствие с обективната история и в съответствие с много голяма част от книгите, извадени от македонския архив. Това, че голяма част от македонските граждани са шокирани, говори единствено, до каква степен е било индоктринирано македонското общество.

Особено объркващ е острият тон на партия ВМРО-ДПМНЕ, която внесе идеята за приятелство с България и обективно представяне на македонската история в началото на 90-те години и направи най-големите стъпки за сближаване с тази държава, се казва в заключение в позицията на ВМРО-НП.

 

#Любчо Георгиевски #Зоран Заев #истина #история #Северна Македония #архив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »