Байдън назначава само жени в екипа за комуникации в Белия дом

Байдън назначава само жени в екипа за комуникации в Белия дом
A A+ A++ A

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви екипа си за комуникации в Белия дом. Той е съставен изцяло от жени - нещо, което не се е случвало в историята на страната.

Сред седемте назначения е Джен Псаки, бивш директор на комуникациите при администрацията на Обама-Байдън, която ще заеме поста на прессекретар на Белия дом. Първи заместник-прессекретар ще бъде Карин Жан-Пиер.

Кейт Бедингфийлд, заместник-директор на кампанията на Байдън, е назначена за директор на комуникациите в Белия дом.

Ашли Етиен ще БЪДЕ директор на комуникациите на вицепрезидента Камала Харис, а Симон Сандърс - съветничка и говорителка на Харис. За директор на комуникациите на бъдещата първа дама Джил Байдън е назначена Елизабет Александър.

Вчера приключи повторното преброяване на гласовете от президентските избори в спорния щат Уисконсин, което потвърди победата на Байдън над Доналд Тръмп, който пък заяви, че ще оспори резултата в съда, пише Асошиейтед прес.

Според крайните резултати Байдън е получил 20 600 гласа повече от Тръмп, което му осигурява победата в щата и респективно 87 електорални гласа. Припомняме, че миналата седмица адвокатите на Доналд Тръмп подадоха иск за повторно преброяване в два окръга на щата Уисконсин - Милуоки и Дейн, както и 3 млн. долара, необходими за преброяването.

На този фон вчера Байдън обяви екипа си за комуникации в Белия дом, който е съставен изцяло от жени - безпрецедентен в историята на страната, както го определиха от екипа му.

Междувременно Тръмп даде първото си интервю след изборите, в което той отново твърди, че изборите са били "нагласени" и "пълна измама", но според него съдиите не искат да се намесват. В 45-минутното телефонно интервю за телевизия "Фокс" той заяви, че ще продължи да се бори срещу резултатите от изборите, въпреки че е въпросът, "трудно ще стигне до Върховния съд", предава Ройтерс.

#Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »