Костадин Ангелов даде задна: Не се готвим да отворим градините и яслите

Костадин Ангелов даде задна: Не се готвим да отворим градините и яслите
A A+ A++ A

За последните 7 дни излекуваните случаи от COVID-19 са 16 872. Общо за последните 4 дни са 11 405. Прави изключително добро впечатление тези числа, защото те са надеждата, която ни е необходима в битката срещу коронавируса.

С тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов започна редовния брифинг за хода на пандемията в страната.

7445 са заболелите медици до момента. 3590 са активните случаи. 3362 са на домашно лечение, 228 са в лечебни заведения, информира Ангелов.

52% от леглата за пациенти с неусложнени форми на COVID-19. 42% е заетостта на интензивните легла.

Ямбол и Шумен са местата с най-много заети легла. Висока е заетостта на леглата в областите Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Сливен, Разград, Бургас. Точно в Бургас и региона проблемите са най-сериозни и заболеваемостта е притеснителна, няма и много места в болниците.

В момента в страната нямаме област, която да е оцветена в черно. В червено между 600 и 1000 са Бургас, Враца, София-град, Стара Загора, Ямбол.

София-град е на ръба, много скоро очакваме да падне под 600 на 1000 души население. Толкова е крехка кривата на заболяване, че е рано, подчерта още проф. Ангелов.

Остават ни 10 дни до 21-ви декември, в които трябва заедно да постигнем успеха, за които говорихме в началото.

Ние не се готвим да отворим детските градини. Към настоящия момент данните не ни водят в тази посока. Остават още 4 дни от седмицата. Ще вземем или няма да вземем това решение, когато имаме достатъчно данни, заяви още министър Ангелов.

Имаме нужда от всички вас, от всички хора в България. Нека не се отказваме по средата на пътя. Нека да ги прекараме тези дни в партньорство, за да прекършим гръбнака на болестта призова здравният министър.

#Костадин Ангелов #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"