Карантинират пътниците от последните 3 самолета от Великобритания

Карантинират пътниците от последните 3 самолета от Великобритания
Булфото
A A+ A++ A

На пътниците от три полета от Великобритания, които пристигат у нас снощи, ще бъде наложена карантина, предаде БНР. Полетите са с предимно български граждани. Те пристигат у нас по изключение, след като здравният министър проф. Костадин Ангелов забрани влизането в страната от Обединеното кралство.

Пасажерите, на които трябва да бъде наложена карантина за 10 дни, съгласно заповедта на здравния министър, са общо 667. Пред журналисти проф. Костадин Ангелов заяви:

"От влизането в сила на тази заповед на територията на България ще кацнат три полета, които са на практика изключение от тази заповед. Единият каца тук (на летище "София", бел. ред.) с български граждани. Другият каца във Варна, предстои да кацне още един. Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия щам на коронавируса и да запазим колкото може повече хора, докато дойде ваксината, за да могат да придобият необходимия имунитет и да се справят с този вирус".

Осем от пътниците в трите самолета са отказали да бъдат карантинирани и ще изчакат в транзитната зона обратни полети за Великобритания. Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец.

Здравният министър за пореден път призова хората да спазват противоепидемичните мерки у нас.

 

#карантина #коронавирус #Великобритания #пристигнали #самолети #българи #отказ #връщане #Костадин Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »