Борисов и Заев се четкат във Фейса след бг помощта с ваксини за С. Македония

Борисов и Заев се четкат във Фейса след бг помощта с ваксини за С. Македония
A A+ A++ A

Винаги сме готови да помогнем на нашите най-близки съседи и приятели. Това казах на премиера Зоран Заев, който ни благодари за готовността да им помогнем с осигуряване на ваксини срещу COVID-19, обяви днес във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Коменарът му е по повод решението на правителството да предостави ваксини и за Северна Македония. 

"Ситуацията е наистина тежка и трябва да се подкрепяме и да сме солидарни. Животът на всеки един е най-важен и ще положим всички усилия да го съхраним", добави още Борисов.

Вчера от правителството обявиха, че това е акт на солидарност към другите държави в битката с коронавируса. На заседанието присъства и министърът на здравеопазването в Северна Македония, който благодари на всички.

"Правим го с най-чисто сърце. Правим го за живота и здравето на нашите най-близки съседи“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание", каза вчера Борисов.

Отговорът на Заев също дойде в социалната мрежа: След решението за дарения на ваксини изразих благодарност лично към премиера Борисов, към правителството на България и към българския народ за солидарния и хуманен жест и изключителен акт на приятелство към македонския народ и към всички граждани на Северна Македония.

В Деня на благодарността казах на премиера Борисов, че даряването на част от ваксините, закупени от българското правителство, е много важно и идва в изключително тежки времена на силна вълна от коронавирус, изправяща се пред двете нации.

 

#Зоран Заев #Бойко Борисов #Северна Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"