Под прикритието на мрака стотици скиори прекрачиха COVID-19 ограниченията в курорт в швейцарските Алпи

Под прикритието на мрака стотици скиори прекрачиха COVID-19 ограниченията в курорт в швейцарските Алпи
A A+ A++ A

Стотици британски туристи тайно напуснаха швейцарски ски курорт, след като властите ги карантинираха, за да спрат разпространението на новия вариант на коронавируса.

Властите в алпийското село Вербие, популярно сред британските скиори, казаха на почиващите, че трябва да се поставят под карантина за 10 дни на 21 декември, ако са пристигнали в курорта от Великобритания от 14 декември.

Инструкцията бързо предизвика недоволство и повече от 400 скиори, които се надяваха да прекарат Коледа по склоновете нарушиха КОВИД правилата. 50 напуснаха веднага, според германския вестник Deutsche Welle, а до неделя останаха само шепа туристи. Някои от тях са преминали пеша границата с Франция.

 

В планинското село местните хотелиери осъзнаха, че нещо не е наред, когато храната, която оставят пред стаите оставала неизядена.

По-късно някои от туристите се свързаха с хотелите, за да проверят дали все пак трябва да плащат за изоставените си стаи, съобщи The Guardian.

"Много от тях останаха в карантина за един ден, преди да потеглят незабелязано под прикритие в тъмнината", каза Жан-Марк Сандос, говорител на община Багнес в кантон Вале, която включва и Вербие.

Поради страх от силно новия вариант на коронавирус, сега има "ксенофобско негодувание" срещу британски посетители, които някога бяха посрещнати във Вербие, съобщава SonntagsZeitung.

Докладите за новия заразен щам на коронавирус предизвикаха паника в Европа и извън нея.

#Европа #скиори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"