Николова: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано този сезон

Николова: Съчетанието от различни форми на туризъм е предпочитано този сезон
МТ
A A+ A++ A

Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в града. Според нея комбинацията от различни форми на туризъм е предпочитано през този сезон.

Тя посети началната станция на лифт "Рилски езера". По думите й съчетанието между планински и спа туризъм допринася не само за развитието на сектора, но и за здравето на хората, което е на първо място в тези тежки времена.

Кметът на града Калин Гелев благодари на министъра за усърдието, което полага за развитието на сектора у нас и допълни, че всички работещи места за настаняване в общината спазват противоепидемичните мерки, така че да гарантират здравето и сигурността на всички посетители на Сапарева баня.

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града инспектираха на случаен принцип хотел в Сапарева баня, за да видят дали се спазват мерките за безопасност. Според управата на мястото за настаняване в момента 36-40% от капацитета на хотела е запълнен, като се надяват в следващите месеци ситуацията да се подобри и туристите да се увеличат. Почти всички къщи за гости са заети на 100%, казаха от местната управа.

Вицепремиерът подробно провери дали се спазва дистанцията в ресторанта, както и спа центъра към хотела, където дезинфекцията се извърша на всеки 30 минути.

#Марияна Николова #Сапарева баня #проверки #хотел #СПА център #лифт #туризъм #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »