Франция затяга органиченията, Испания акцентира на имунизациите

Франция затяга органиченията, Испания акцентира на имунизациите
Pixabay
A A+ A++ A

Полицаи патрулират по улиците на Франция, за да контролират спазването на комендантския час, който правителството въведе – 18:00 ч. Мярката ще продължи 15 дни и замества предишния комендантски час, който беше установен в 20:00 ч. Движение по улиците ще е възможно, ако трябва да отидете на работата или да се върнете от нея, също по медицински причини или по друга обоснована причина, но магазините ще бъдат затворени в шест часа, включително тези за хранителни стоки, съобщава „Евронюз“, предаде БГНЕС.

В Испания правителството уверява, че няма да е необходимо пълно затваряне и се ангажира да ускори кампанията за ваксинация, за да направи възможно най-много ваксини преди лятото. Това каза министърът на здравеопазването на страната, Салвадор Ила, докато няколко автономни общности поискаха от централното правителство по-строго ограничение. Правителството поддържа този план въпреки обявеното забавяне на разпространението на ваксината на „Pfizer/Biontech“.

“По време на третата вълна извънредното положение (правна рамка за налагане на ограничения) работи и ще продължим с тези инструменти за преодоляване на трета вълна и ако е необходимо ще предприемем допълнителни мерки. Ще ги проучим и обсъдим в междурегионалния форум на испанските автономни общности. Понастоящем не обмисляме никаква карантина. Искам да поясня това. Преодоляхме втората вълна без карантина”.

В Австрия около 6000 души се събраха във Виена, за да протестират срещу правителствените мерки срещу коронавируса. Причините варират от икономически мотиви до конспиративни теории. Правителството на страната обмисля да удължи мерките до 24 януари. 

#Франция #Испания #Австрия #протест #мерки #вечерен час #ваксинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »