Хаджигенов и Манолова: ЦИК е бухалка на властта и нарушава закона във вреда на гражданите

Хаджигенов и Манолова: ЦИК е бухалка на властта и нарушава закона във вреда на гражданите
A A+ A++ A

Подадохме жалба във Върховния административен съд, защото ЦИК нарушава правата на гражданите, които за пръв се обединиха, събраха и решиха да победят корупцията и да атакуват ГЕРБ. 

"ГЕРБ се почувстваха уязвими и взеха първите мерки срещу нас гражданите. Тази поправка касае "Демократична България", а дори и "Обединени патриоти". Това е поправка насочено срещу гражданите", допълни той.

"ЦИК са издали заповед, че всяка една коалиция трябва да се казва като една от партиите, които членуват там. Това е решение в интерес само на ГЕРБ, ДПС и БСП. Това е решение в интерес на статуквото. Това е незаконосъобразно и ще падне още следващата седмица", допълни той.

"Искаме оставката на председателя на ЦИК заради това незаконно решение на комисията". С това мнение Мая Манолова от Изправи се.бг се съгласи с Хаджигенов от Отровното трио.

"Това е политическа поръчка и саморазправа с опоненти, които не са в парламента. По този начин ЦИК се превърна в бухалка на властта", изрази своето възмущение Манолова.

"Брутален е начинът, по който е взето решението. Решението е подкрепено от членове, излъчени от всички партии в парламента. Подадени са жалби пред ВАС", обясни още бившият омбудсман.

"Става дума не само за политическа поръчка, става дума за нарушение на закона. Какви избори да очакват гражданите, ако става дума за нарушение на закона? Това издава страх и паника на управляващите и най-вече на техния председател", завърши Мая Манолова.

#Николай Хаджигенов #Мая Манолова #Отровното трио

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"