Австрия затяга мерките за влизащите в страната българи

Австрия затяга мерките за влизащите в страната българи
Pixabay
A A+ A++ A

Считано от 10.02.2021 г., в Австрия влиза в сила нова здравна наредба, според която българските граждани следва да представят на границата PCR-тест, не по стар от 72 ч., ако нямат такъв, са задължени до 24 ч. да си направят в Австрия PCR – или антигенен тест. Карантината от 10 дни остава, но с опция за „освобождаване“ след извършване на втори тест (PCR или антигенен) след 5-ия ден от влизането. Денят на влизането в Австрия се брои като ден „0“, уточняват от МВнР.

При нужда от допълнителна информация или съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13 и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на ел. адрес amboffice@embassybulgaria.at, embassy.vienna@mfa.bg.
---
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на ел. адрес: crisis@mfa.bg.
МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfо   

#Австрия #мерки #влизане #българи #отрицателен тест #карантина #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »