Ангелов: Напливът от желаещи COVID-ваксина е сериозен

Ангелов: Напливът от желаещи COVID-ваксина е сериозен
ВМА
A A+ A++ A

Има сериозен наплив на желаещи хора да се ваксинират, отчитаме този момент, каза при посещението си в Пирогов днес здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от БГНЕС.

За мен е по-добре да чакат хората за ваксинация, отколкото да чакат пред спешните кабинети или да чакат линейка, добави Ангелов. Той уточни още, че тази организация на ваксиниране може да остане и занапред.

По-рано днес стана ясно, че до 11 ч. са се ваксинирали около 200 души в „Пирогов”. Това съобщи директорът на болницата проф. Асен Балтов.

Мисля, че ще достигнем вчерашната бройка около 500-600 души. Една ваксинация изисква 10 мин. минимум. След 17:30 ч. ще приключим с ваксинирането за днес. Утре да заповядат хората отново. В момента има зелен коридор за ваксиниране, припомни Балтов. Имаме няколко кабинета, който иска може да заповяда да се ваксинира.

Ще имаме и мобилни екипи от другата седмица, където има струпване на място, за да бъдат извършени ваксинации, заяви още Балтов. Здравният министър Костадин Ангелов също посети Пирогов, за да види как върви ваксинацията.



#ваксиниране #Костадин Ангелов #Асен Балтов #опашки #наплив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »